INREDNING / STYLING

INREDNING / STYLING


måndag 8 februari 2010

STOCKHOLM Furniture Fair 2010

Sir Paul Smith utsedd till Guest of Honour 2010
Sir Paul Smith är främst känd som modedesigner, men han har också formgivit möbler och möbeltyger. Bland annat skapade han år 2002 Mondo-kollektionen tillsammans med Cappellini och år 2003 lanserade han möbeltyget "Bespoke" för Maharam. Han designar också en serie mattor för The Rug Company.
Paul Smiths butiker har alltid varit en viktig aspekt av hans arbete. De avspeglar hans karaktär och design, en omisskännlig brittiskhet som förhöjs av det oväntade. Förutom Pauls Smiths kollektioner innehåller butikerna ett brett urval av juveler, böcker, konst, och antikviteter. I skyltfönstren kan man lika gärna få se Apple's nya dator och de senaste videospelen som Pauls Smiths kläder.- Vi vill visa på gränsöverskridandet mellan olika designgenrer; mode, inredning och möbler, att inredningsvärlden hittar inspiration i modevärlden är tydligt i dag. Vi vill också lyfta fram betydelsen av den genomtänkta profileringen som Paul Smith visar i sina butiker. Med anledning av det känns han som ett inspirerande och intressant val, säger Cecilia Nyberg, Projektledare, för Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fair.Sir Paul Smith föddes i Nottingham 1946. Han slutade skolan vid 15 års ålder med den enda ambitionen att bli tävlingscyklist, men hans far släpade iväg honom för att arbeta på ett klädlager. Det var först när en olycka gjorde slut på drömmarna om att bli tävlingscyklist som Paul Smith började engagera sig i sitt arbete och av en ren tillfällighet träffade han elever från en konsthögskola och blev intresserad av konst och mode.
Paul Smith började studera skrädderi på kvällstid och med hjälp av sin flickvän, numera hustru, Pauline Denyer, som hade en examen i mode från Royal College of Art öppnade han sin första butik i Nottingham 1970. 1976 visade han sin första herrkonfektionskollektion i Paris under märket Paul Smith.
Idag säljs 13 kollektioner i sjuttiofem länder. Paul Smith-butiker finns i London, Paris, Milano, New York, Los Angeles, San Francisco, Antwerpen, Singapore, Hongkong, Söul, Moskva, Kapstaden och över 200 i hela Japan. Paul Smith är fortfarande en viktig del av företaget, både som designer och som styrelseordförande.

PAULSMITH
Skall bli så intressant att lyssna på ett föredrag som han håller i morgon på MÖBELMÄSSAN = INSPIRATION PÅ HÖG NIVÅ!!

1 kommentar:

Aratorps Lena sa...

Definitivt ett tungt namn och ett dragplåster till mässan. Vi åker på torsdag och går på mässan på fredag. Det var några år sedan vi var på möbelmässan. så det ska bli kul. Har du fått in mycket nytt ännu? /L