INREDNING / STYLING

INREDNING / STYLING


tisdag 18 augusti 2009

Fördomar


De tre små söta krukorna står i ett hopplöst fönster vad det gäller orkidéer och jag vill ha just orkidéer.Hur gör man då?
Jo, man skrotar en fördom: använd aldrig , aldrig konstgjorda blommor. Jag gick efter den devisen i många år. Jag var absolut motståndare till konstgjorda blommor, men ....Vad tycks om dessa orkidéer . Den äkta vissnade ner, bladen var kvar och i krukan har jag satt en " oäkting ". Jag väntar och väntar på att en ny " riktig " orkidé skall komma fram och det kan minsann dröja. Det brukar ju heta att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, men ibland undrar man med dessa rara plantor??




Det är ganska skönt när ens fördomar kommer på skam! Jag har alltid tyckt att nejlikor varit stela och konstlade blommor. Helt plötsligt ( igår ) när jag fick lust att köpa lite snittblommor, hittade jag helt fantastiskt fina nejlikor, rosa i olika nyanser och med små blommor. Nejlikorna fick följa med mig hem. De ser ut att trivas helt förträffligt och en fördom till har jag raserat. Skönt!!







6 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Ja Pb har sååå mycket fint. Skall bli spännande att se. Vilka snygga rullgardiner. Jag fixar inte orkideér men vill gärna ha dom. Min mamma är en hejare på dom men jag tycker att dom är så tråkiga när dom tappar sina vackra blommor. Plast fungerar om dom som sagt inte ser så plastiga ut. Jag kikar in på torsdag och kanske vi hörs imorgon. Vad bra med brev...
Hoppas att du får en god natt sömn. Ha det så gott...

kramkram Anne

Mamma Mimmi sa...

Du har rätt, ibland måste man nog ge sig gällande vissa fördomar. Min jättefina orkidée i köksfönstret gav alldeles upp förra veckan och det bär mig verkligen emot att bara ha en bladrosett med några nakna pinnar där. Frågan är bara...kommer de förbaskade eländena någonsin tillbaka? Jag har väntat och väntat, men aldrig haft tålamod ända fram. Kram Mimmi

Liselotte sa...

Ja du kan det möjligen vara Nyblom
& Kollèn som är nästa favorit?

Ska bli roligt att träffas på söndag
Kram Liselotte

Sassa sa...

Hej, Liselott,
Äntligen får vi ses. Roligt för mig att få ta lite bilder hos Dig!
Jag vet ju hur fint du har det!!!
Tyvärr, det var inte Nyblom o kollén. Jag gillar dem väldigt mycket. Man det här handlar mer om en riktig kassiker! Försök,igen!
Kram, kram!

Sassa sa...

Hej igen Liselotte,
Jag är så trött att jag inte kan stava...... en riktig KLASSIKER menar jag!!!

Sara sa...

Josef Frank kanske?? / Sara