INREDNING / STYLING

INREDNING / STYLING


onsdag 30 november 2011

Pepparkakshus på Arkitekturmuseet !

Stolthet och fördom i pepparkaksform! Mitt första collage på bloggen. Bilder tagna direkt från TV;s nyhetsmorgon !!

 KTH Arkitekturskolan som pepparkakshus. Om ni tittar noga på baksidan av huset ser man att det ligger brända pepparkakor där. Det var ju inte länge sedan det utbröt en brand och förstörde en stor del av skolan . http://www.kth.se/abe/om_skolan/organisation/inst/arch/intern-ark/branden-1.84405        Nu börjar Arkitekturmuseets årliga pepparkaksutställning. 101 bagare, arkitekter, barn och glada amatörer tävlar om vilka som bäst tolkat temat ”Stolthet och fördom – Baka din egen stolthet och bränn några trista fördomar!”. Mellan onsdag 30 november och söndag 8 januari kan man beskåda verken och rösta på sin favorit. Med årets tema vill museet stödja arbetet mot mobbning och utanförskap som ett viktigt led i ett socialt hållbart samhälle. För visst blir man snäll av pepparkakor?
http://www.arkitekturmuseet.se/index.xml?CookieIsSet=true 


Årets tema är en central och angelägen fråga för många unga. Det handlar om att väga vara sig själv och vara stolt över den man är och där man kommer ifrån.

Det handlar också om att motverka mobbning och utanförskap.
Vi vill att pepparkaksbyggarna ska ställa sig frågan: Vad är du mest stolt över? Är det något hos dig själv eller platsen där du bor?
Från och med onsdag 30 november kan du gå in och rösta på bidragen på http://www.pepparkakshustavling.se/

Skapade alltid ett pepparkakshus när barnen var små. Inspirerad av alla dessa skapelser får det nog bli ett pepparkakshus i år!!!

Inga kommentarer: