INREDNING / STYLING

INREDNING / STYLING


söndag 15 augusti 2010

Pust !!

Nu är Formex över för min del i år. Pust och stön. Värmen var olidlig i lokalerna. Borde vara lag på att luftkonditioneringen skall fungera när så många människor samlas på samma plats !!


Första dagen hittade jag Konsthantverkarna och Eva Davidsson som gjort dessa mycket speciella och charmiga lampor. Blomlampornas tyg handfärgas i omgångar i sk. shiboriteknik. På de partier som inte skall färgas sys rader av stygn som dras åt hårt och lindas runt tyget så att färgen inte tränger in. Färgningen sker i hett bad, där textilen som är en syntetfiber ( polyamid ), i samma ögonblick blir plisserad. Tyget sys sedan fast för hand i en stomme. I stommen finns en ögla för upphängning. Lampan hängs med fördel i en nylonlina från en krok i taket , så att sladden " bildar stjälk ", men kan förstås även hängas från taket i sladden på traditionellt vis.


Lamporna är testade och CE märkta. De kostar en slant, det förstår man det är ju verkligen konsthantverk!! Kul idé och i verkligheten var de superläckra !!!

Inga kommentarer: