INREDNING / STYLING

INREDNING / STYLING


söndag 3 februari 2013

Nationalmuseum öppnar igen 2017


Vad händer sen?Söndag den 3 februari är sista dagen som Nationalmuseum har öppet, sedan stänger vi inför renovering.
Under renoveringen flyttar museiverksamheten ut. Tack vare samarbeten med museer och konsthallar, i Sverige och utomlands, kommer du att kunna se delar av samlingarna även under renoveringstiden.
Från sommaren 2013 har Nationalmuseum tillfälliga lokaler i centrala Stockholm, på Konstakademien på Fredsgatan 12. Där kommer vi att erbjuda utställningar, programverksamhet och butik. Vi öppnar den 13 juni med utställningen
Carl Larsson–vänner och ovänner.
Vi räknar med att kunna slå upp portarna till det renoverade ”Nya Nationalmuseum” under 2017.
Fortsatt varmt välkommen!


NATIONALMUSEUM


I  lördags köade vi tillsammans med massor av andra stockholmare ,som ville ta farväl av välkända konstverk  av Carl Larsson, Rembrandt, Rubens, Zorn och mängder av andra stora svenska och utländska konstnärer.
Museet kommer att vara stängt till 2017 för reparation och det viktigaste av allt för att få rätt ljussättning, för att kunna bevara alla mästerverk för framtiden.

Det tar ungefär ett år att packa ner alla 700.000 ting som finns i Nationalmuseets samlingar.

Nationalmuseum ligger ju mitt i vår vackra huvudstad och denna soliga , lite kalla vinterdag tog många tillfället i akt att ta farväl till denna riksklenod för några år ! Ödmjuk blir jag när jag ser alla dessa fantastiska konstverk ! Den storslagna miljön kan göra underverk på dig om du bara vill fly vardagen för en stund och förundras över att konst faktiskt berör på olika sätt!Sassa

Inga kommentarer: