INREDNING / STYLING

INREDNING / STYLING


tisdag 31 maj 2011

FLYTTBESTYR!

Mitt i allt flyttbestyr hittade jag denna inspirationsfilm från HOUSE & HOME
http://houseandhome.com/tv/episode/lakeside-cottage-tour-diy-office-accessories  Ett underbart hus på landet inrett med milda färger, blandningen av trä och vitt föll jag pladask för. Ett hem att koppla av i. Drömmen vi alla har.

tisdag 24 maj 2011

Stjärnorna på slottet


STJÄRNORNAPÅSLOTTET Tycker ni som jag att denna TV-serie är en av de sevärda, annars gillar jag inte att följa serier. I år kommer inspelningen att vara på ett av mina favorit slott vad det gäller vågad inredning. GÖRVÄLNSSLOTT Det är svulstigt, överdådigt men så befriande fritt från alla måsten. Jag menar, hur ett hotellrum skall se ut!! STJÄRNORNA PÅ SLOTTET kommer säkert att stortrivas i denna miljö.
Själv kan jag nöja mig med en weekend eller varför inte en liten middag på MORS DAG !!!

måndag 23 maj 2011

En efterlysning !!

Denna snygga kudde ligger i en korgstol från ...................vad tror ni ??? Jo, http://www.engleblomst.dk/    MEN varifrån kommer kudden??? Snälla någon därut, vet nog!!

lördag 21 maj 2011

Blir inspirerad av inredaren Kristin Lifors !

Jag som älskar mönster och färger ,men inte vågar ta ut svängarna, blir väldigt inspirerad av Kristina Lifors. I morse var hon med i Nyhetsmorgon med flera inslag. Inspirerande med nya influenser. Det är klassiskt, men med inslag från  hela världen. Gillar verkligen hennes stil. Men smakar det, så kostar det. Men visst är det stilfullt!!!
 NYHETSMORGON   Gå in och få massor av bra idéer av Kristina. Hon är verkligen ett proffs!

fredag 20 maj 2011

VILA= Landet

Här på landet finner jag ro. Dagen har bjudit på strålande väder. Vi har grillat, suttit ute och ätit och njutit av solens strålar. Nära naturen är vi verkligen hår på Yxlan. När kvällen kommer är det underbart att tända öppna spisen och bara vara!! Det finns speciella kurser som heter så "BARA VARA". Många betalar dyra pengar för att uppnå denna känsla. Det är verkligen inte många miljöer i vårt stressig liv som gör att vi kan " bara vara". Här har vi funnit ett paradis på jorden. Det gäller bara att hålla kvar den känslan, när vi nu kommer att vara här mer än tidigare.

torsdag 19 maj 2011

Hallen, den skall kännas välkomnande.

Det första intrycket är viktigt när du kommer hem till någon!
Ett vagnslider, otroligt vackert och dekorativt hälsar dig välkommen.

Ett bord med ett vackert betongljus från Tove Adman ett gammalt fönster och alldeles intill ett vackert skåp med kära saker som skapar hemkänsla.
En hall kan se ut på en massa olika sätt. Här är några fina exempel där man känner sig välkommen.Vi skall ju så småningom skapa ett nytt hem. Inspiration är alltid härligt att få.Översta bilden är hämtad från min syster Helenas hem i Tyresö. De två nedersta är från min goda vänTessans hem i Linköping.

onsdag 18 maj 2011

Vi flyttar ut!

Varför inte flytta ut ett skåp som du kanske inte är så rädd om! Sätt det lite under taket och få det riktigt fint på uteplatsen. Ta efter Helena som gjort dessa arrangemang.

 Vackra krukor som påminner oss om resor till andra länder. Dessa står på en inte alltför vacker värmefläkt!! Bra idé ,att lura ögat och bara se det vackra!
 En atriumgård som detta, är ett skyddat rum, där du kan ställa ut saker och vet att de får stå kvar. Visst är de väl tråkigt att saker kan få fötter. Har hänt mig flera gånger att krukor bara försvunnit! Hoppas de gladde någon annan!!!???!!!
Mot grannens plank har det blivit så här fint med höganäskrus och ett gammalt tvättställ. Sommaren känns nära !!!
Just idag är värmen här, vad vi längtat!

måndag 16 maj 2011

Butiksinredning till salu !

På grund av flytt och platsbrist kan jag inte ta med dessa möbler som jag tror är från sent 1800-tal eller tidigt 1900-tal!Hörnskåp gammalt övermålat med vit färg. 1.200:-     209 cm h, 90 cm b, och 55 cm djup. Underskåpets lås bör lagas.SÅLT!!!!!

Chiffonje. En byrå som kan användas som en sekretär.  1.200:-    93 cm h, 120 cm l, 46cm b ( lådan utfälld 73 cm )

Med lite uppfräschning kan de bli hur fina som helst!

Finns att hämta här i Linköping Strömgatan 4

Är du intresserad maila stromgatan4@bredband.net eller ring 0703724284

fredag 13 maj 2011

Kristina Lifors.......... K & Co.


Var på väg till inredningsbutiken Det franska testamentet. DETFRANSKATESTAMENTET på Upplandsgatan 36 som var stängd, men vägg i vägg med den ,låg denna urfina lilla butik, där inredaren Kristina Lifors http://kristinaliforskandco.blogspot.com/ stod bakom disken. Jag kände igen henne och när hon påminde mig om att hon brukar vara i TV 4 så kom jag ihåg. Jag gillade hennes stil då och det gör jag verkligen nu också. Visst är hennes stil hur snygg som helst !! Lite osvensk och det är väl inte fel ? HEMSIDA http://www.kandco.se/ Bilder från hennes projekt !!!

onsdag 11 maj 2011

UTERUM men ändå inne!


Tessan och hennes familj håller på att göra i ordning sitt härliga uterum . Funktionen att komma ut och i från sitt vanliga hem  för en stund, känns så mysig. UTE men ändå INNE! Titta på bilderna så förstår ni.

tisdag 10 maj 2011

Mera reklam för Engle-Blomst i Malou efter Tio och Årstiden i Stockholm

Repris idag i TV 4 för inslaget hos Malou efter Tio med studion inredd av Anna- Karin och Mona på Årstiden ÅRSTIDEN  Kunde inte låta bli att ta foton direkt från tv:n. Inte helt perfekta bilder men jag älskar verkligen hur de inrett studion, lite växthuskänsla och något som alla mer eller mindre kan bli inspirerade av.
Alla korgstolar är som ni förstår från http://www.engleblomst.dk/

måndag 9 maj 2011

Efter och Före bilder !!


Fick ett roligt uppdrag att försöka göra ett vardagsrum till en ung familj lite hemtrevligare. De ville  tillföra färg och värme. Här kommer bilderna.
Lite glädje och trivsel känns det som jag givit ,genom att tipsa om relativt enkla förändringar. När man gör om hemma ,tycker jag att det kan vara bra att ta ett rum i taget och känna sig fram. Den andra delen av vardagsrummet har över matbordet fått en ny lampa och stolklädslarna skall bytas ut . Vänta får ni se!

söndag 8 maj 2011

Nyheter från Engle-Blomst


Dekorativa KRONOR är en av nyheterna i vår från Engle-Blomst. Lätt att använda med blockljus eller fyllda med murgröna eller andra växter alt lefter säsong. Ett bord dukat med dessa smäckra skönheter kan aldrig bli fel !   LYKTOR  hör också till det nya som kommer från Engle-Blomst. De finns i tre olika storlekar 14, 19 och 24 cm höga.
Färgen är mörkgrå och ger ett mycket behagligt ljus.


Mycket fräscha LJUSGLAS i milda färger passar perfekt  till bordet dukat med  vår eller sommarblommor.Visst längtar vi efter ljumma kvällar med god mat och vackert dukade bord.