INREDNING / STYLING

INREDNING / STYLING


onsdag 30 juni 2010

Ett spännande möte

Gissa vilka jag skall få träffa på fredag??? Det här är bilder från deras gemensamma bostad. Visst är det fräscht och läckert . En bostad passande dessa personligheter. Kan ni gissa vilka jag skall följa en dag när de stylar om SVERIGES FULASTE VARDAGSRUM. Det skall bli riktigt kul !!! KAMELO vet jag att dessa personer gillar, precis som jag. Fjäderhatt på väggen från Kamelo har även jag och de stora underbara keramikfaten från samma firma är gemensamma nämnare. Lite roligt att en av mina favoritleverantörer även tilltalar kända inredningsgurun.
Vilka spännande färgkombinationer. Varmt, men samtidigt svalt. Klassiskt och modernt, hur nu detta kan hänga ihop. Men det är väl det som kännetecknar en inredning som berör !!tisdag 29 juni 2010

En kväll som denna


Att sitta ute länge och ta vara på de långa kvällarna är ett måste, så här års. Dessa bilder kommer ifrån http://www.sanysidroranch.com/ där vi firade C & S bröllop. Ett minne för livet!!


VERANDA

Visst är det något speciellt att sitta på en veranda och bara låta tankarna flyga iväg. Det är sommar och vila för mig. Inte illa att samtidigt få ett rykande färskt inredningsmagasin i sin hand! Det är lycka!!!!

VERANDA

Slå dig ner i en skön stol och låt dig inspireras!! Dagarna är långa och det gäller att njuta och ta vara på denna årstid!lördag 26 juni 2010

Midsommarstämning

Denna bild utstrålar MIDSOMMAR, eller hur ? Bordet är dukat med vackra blomster. Så vackert i all sin enkelhet. Gästerna är på ingång och sommarens höjdpunkt Midsommaraftonen med god mat och dryck väntar. Den som skapat denna bild MIGUELFLORES har nog aldrig firat midsommar i Sverige, men ändå lyckats fånga den rätta midsommarstämningen utan de klassiska attributen: midsommarstång, sill och nubbe!! I bakgrunden bildar de enkla bladrankorna på de tre tavlorna en väldigt dekorativ inramning. Verkligen snyggt!!!

onsdag 23 juni 2010

Midsommar i antågande


Inte precis den typiska midsommarbilden, men.......lite romantik kan väl aldrig skada i dessa dagar. De som känner mig, vet nog vilket det vackra paret är, som skymtar i bakgrunden.

Uteliv. Varför inte duka bara för två så här fint. Drömmen om sommaren verkar slå in dessa dagar. Bild från ELIZABETHLUNA


måndag 21 juni 2010

Planering inför hösten
Affari har redan nu kommit med sin HÖST och VINTERKATALOG. AFFARI Kan tyckas lite tidigt, men ,det gäller att tänka sig för vad det gäller beställningar. Jag tar gärna hjälp av Er. Vad tycker ni är fint i deras katalog ? Finns där något ni absolut inte kan vara utan. I så fall går det bra att beställa hela sommaren. Vore verkligen roligt om ni kunde tycka till lite om deras produkter. ERA åsikter är viktiga !!!söndag 20 juni 2010

Victoria & Daniel = sant


Visst är väl det en fantastisk saga ! Daniel från Ockelbo får sin Kronprinsessa och blir Prins Daniel. Tron på det goda och Daniels tal rörde oss nog alla till tårar. Klarar han att hålla ett tal som detta , fyllt av kärlek och värme, kommer han att klara sin nya uppgift som Prins med glans. Vilken stark person han måste vara. Störst av allt är KÄRLEKEN, de orden kommer alltid att förknippas med Victoria och Daniel. I det öppna fönstret på Kungsgatan stod vi och tittade på kortegen. När de sa ja till varandra skrek och hurrade alla de som stod ute på gatorna och tittade på de storbildsskärmar som fanns uppsatta lite överallt i staden.. Vilken stämning!! Kortegen passerade väldigt snabbt, hästarna bör visst rida i en viss hastighet för att inte bli skrämda! Tjusigt var det, i alla fall. Jublet var enormt när de passerade.

Hela centrum var naturligtvis avstängt för biltrafik. Ridande poliser, musikkårer i tjusiga uniformer gjorde att det blev extra festligt. Överallt möttes man av positiva och förväntansfulla människor. Det blev ett riktigt sagobröllop. Solen lyste och staden visade sig från sin allra bästa sida. Alla var nog nöjda med denna dag! Hela staden festade . Detta tema LOVE STOCKHOLM borde upprepas varje år med eller utan kungliga bröllop!!

Gå in på SVT KUNGLIGABRÖLLOPET och se höjdpunkterna vid det Kungliga bröllopet!!Stämningsfulla bilder
Här kommer lite bilder av Camilla Hast från min Sommarrea i min trädgård 17 juni . Den första riktiga sommardagen för året!I ett hörn fanns en liten installation,lite prinsessinspirerat!!


I skuggan under pergolan bjöds på lite svalkande drycker. Tack Camilla för att du tog dessa stämningsfulla bilder!!! En dag att minnas !!fredag 18 juni 2010

Tack, högre makter!

Det blev en underbar sommardag, när jag bjöd in till SOMMARREA. Idag pustar jag ut och försöker att njuta. När andra människor uppskattar det man försöker förmedla, finns ingenting annat än att känna tacksamhet! I morgon kommer fler bilder . Värt att gå in på min blogg i morgon igen, speciellt för er som inte hade tillfälle att komma.

tisdag 15 juni 2010

Känner mig otroligt priviligerad

Tack snälla underbara Lena för den fina GUCCI- kassen fylld med Cinzano (Asti, har ni inte smakat den så måste ni det!!! ) bröllopschoklad och fint kort. Allt för att jag påbörjat mitt nya liv! Skall på bröllop i den stora staden på lördag , nu kan jag fira ordentligt! Lenas nya kök har blivit både hemtrevligt och väldigt fräscht. Lena följer trender men gör det på sitt vis, mycket snyggt!

Den vita tallrikshyllan har Lena köpt på Strömgatan 4 och den kommer från NORDAL

Svart spiskåpa , svart marmorskiva och svart spishäll till det vita. Verkligen smakfullt!

Överdragen på stolarna kommer från WHITESENSE Bordets trärena yta och golvets klinkerfärg bryter fint till allt det vita. Visar inte hela köket ännu . Jag kommer att sy två hissgardiner i ett tyg från EDVARDELIASSON ur sin kollektion Waverly tyger från USA. Tyget passar perfekt till väggarnas blågrå färg ! När de är klara kommer bilder på fönster och utgång till uterummet och poolen.
Ni förstår att det är en underbar miljö att vistas i. Känner mig priviligerad över att ha sådana vänner!


måndag 14 juni 2010

Tyra & Sally, inte vilken skoaffär som helst !!

I Linköping finns det en helt fantastisk skoaffär. Affären för främst skor från Think , handsydda otroligt sköna och ursnygga skor med lite 20-tals inspiration TYRA&SALLY


Dessa vita skor har jag inhandlat där och skönare skor har jag aldrig haft!! De är lite speciella i sin form: jag älskar dem!

Till hösten skall jag köpa de svarta halvhöga kängorna med ett vackert spänne. Skorna är billiga för att vara handsydda.Jag har äntligen hittat skor som passar mina fötter och att de är snygga och lite annorlunda gör ju ingenting.


Vackra former och färger kännetecknar THINK- skorna.Inredningen i butiken är i en klass för sig. Titta på denna utsirade stol, jag har aldrig tidigare sett ett sådant formspråk.Monica som har denna fina butik har skapat taklampan av band och pärlor. Mycket dekorativ!!Ännu en vacker stol att slå sig ner i för att prova eller bara njuta av den mysiga affären.Läcker spegel med lampetter. I spegeln ses skylfönstret med de tre stolarna. Helt rätt med speglar speciellt i en liten lokal som denna.

Monica framför sin charmiga och personliga butik !

Den här skyltningen fångar mitt intresse. Den skvallrar om att här finns det en person som verkligen kan mycket om färg och form : Monica en allkonstnär som har många strängar på sin lyra. Hon gör bl.a ovanliga , mycket speciella och vackra smycken som jag hoppas kunna återkomma till senare. Men detta är först och främst en skoaffär, men inte vilken skoaffär som helst!!
söndag 13 juni 2010

Zetas Finsmakarens trädgård

Det finns handelsträdgårdar och sedan finns det handelsträdgårdar. Zetas är den finaste av dem alla. Varje år tar vi en tur till denna underbara, inspirerande mötesplats för alla som älskar att försköna sin trädgård, balkong eller bara fräscha upp sitt hem med blommor och passande inredningsprodukter. Jag blir alltid inspirerad och viktigast av allt jag vill aldrig gå därifrån. Miljön är så vilsam, man kan alltid hitta sitt eget lilla hörn och bara njuta av växtligheten och alla vackra arrangemang.
Victoria Skoglund som ofta är gäst i Godmorgon programmen i TV 4 har skapat denna oas. Den är alltid välbesökt, fullt med folk som får goda råd av den kunniga personalen. Åk dit , du blir inte besviken!!!
http://www.zetas.se/